Anna Karin Medin

Anna Karin Medin är en konstnärinna med inspirationskällor i natur och medeltida tema. Hon målar blommor, frukter, arkitektur, saga och fantasi på ett färgstarkt och detaljrikt sätt. Anna Karins alster andas det varma och positiva i livet med mjuka färger och en känsla av upplyftande lycka.

Hon är född och uppvuxen i det västgötska Falköping. På 1970-talet utbildade Anna Karin sig till dekoratör i Skara. Efter att ha arbetat många år som dekoratör sadlade hon om till illustratör och konstnärinna med alster i akvarell och olja. 1995 blev hon egen företagare och flyttade in i egen ateljé. Inspirationen till att våga ta steget fullt ut var ett designuppdrag från keramikföretaget Jie Keramik i Helsingborg.

I sin permanentutställning i ateljén, som numera finns i Skara, visar hon alster ur den egna produktionen. Kort, tavlor och illustrationer - ofta med motiv hämtade från naturen och västgötska Falbygden med dess medeltida kyrko- och klostermiljöer. Efter flytten av ateljén till Skara 2005, hämtar Anna Karin även inspiration från Skaras gamla stadsdelar.

Anna Karin Medin
Ateljé AK Medin
© 2024 AK Medin